Oravská priehrada opäť v kurze

Orava a jej okolitý kraj boli odjakživa vyhľadávanou lokalitou pre dovolenky a turistiku hlavne pre jej zdravé a ešte ničím neskazené prostredie a príjemných ľudí. Dnes ju ľudia vyhľadávajú ešte viac pre jej stále vysokú atraktivitu s nenarušením oddychu prehnaným obsadením nedočkavými turistami bežnom vo „vychytených“ lokalitách s mizernými službami.

Ubytovanie na Orave

Penzión Autokemp Marina - Ubytovanie na Orave pri Oravskej priehrade

V posledných 10 rokoch sa Orava a hlavne Horná Orava s jej Oravskou priehradou rozrástla o mnohé turistické, ubytovacie, stravovacie ale aj kultúrne a zábavné atrakcie. Brehy Oravskej priehrady sa „posiali“ novými hotelmi a ubytovacími kapacitami v štýle zrubov a salašov, kde sa dá krásne ubytovať. Kto hľadá ubytovanie na Orave, určite si užije aj nové moderné hotely a penzióny so všetkým, čo k tomu patrí – pokojom Oravy, výhľadom na hladinu Oravskej priehrady či perfektným ránom s vzduchom nasýteným chladivou vlhkosťou Oravskej priehrady. Milovníci pokoja ale aj vodných športov si k tomu navyše môžu vybrať z množstva miniprístavov a pláží, kde je možné nielen kúpať sa, ale aj prenajať si vodné bicykle či vodné skútre. V zabudnutí neostanú v žiadnom prípade ani milovníci skutočných lodí a motorových člnov.

Ubytovanie s prístavom v Penzión Camp Marina pri Oravskej priehrade

Medzi jeden z najvyhľadávanejších prístavov patrí určite prístav v areáli penziónu Camp Marina (známy aj ako Autokemp Slanická osada), ktorý po rekonštrukcii v rokoch 2013/2014 ponúka nielen vlastný prístav pre milovníkov lodí a motorových člnov, ale aj úplne nové ubytovacie kapacity na brehu Oravskej priehrady. Súčasťou prístavu a kempu s množstvom miest pre „zaparkovanie“ prívesu či auta, patrí nový penzión s tromi novými apartmánmi priamo pri brehu Or. priehrady a reštauráciou s plne vybaveným detským ihriskom, kde deti určite doplnia svoj čas aj o hru na čerstvom oravskom vzduchu.

Drevené chaty aj grilovanie v prírode

Penzión Camp Marina - Ubytovanie na Orave pri Oravskej priehradePre ubytovanie sú k dispozícií aj krásne drevené chatky pre ubytovanie priamo v prírode, veľmi vyhľadávané práve rybármi, pretože napr. pri nich sa dá rovno sedieť a loviť šťuky či iné ryby rovno z priehrady. Pavilón penziónu a prístavu „obsahuje“ aj druhú reštauráciu určenú k podávaniu čerstvo grilovaných špecialít medzi „plávaním“ a slnením. A keď je reč o plávaní, nikde bližšie nedokážete spojiť plávanie a slnenie na jednom mieste.

Slanický ostrov umenia aj jazda loďou

V priamom susedstve autokempu sa nachádza aj naozajstný „veľký“ prístav, kde je možné „nalodiť sa“ na veľkú výjazdovú poznávaciu plavbu po Oravskej priehrade – mimochodom, do príchodu diela Gabčíkovo najväčšie vodné dielo na Slovensku, čo ste možno netušili. Čo možno tiež netušíte je, že sa tu nachádza Slanický ostrov umenia, kostol – pozostatok po zatopených dedinách na hlavnej ceste medzi Uhorskom a Poľskom (Soľná cesta). Zástavka lode na tomto ostrove vám umožní spoznať nielen históriu „starej Oravy“, ale aj históriu mnohých naozaj významných slovenských dejateľov, ktorí z tohto kraja pochádzajú (20km odtiaľ je aj Hviezdoslavova hájovňa).

Chuťovka na záver

A chuťovka na záver – ak ste dobrí plavec/plavkyňa, z pláže Penziónu Camp Marina doplávate aj priamo na ostrov, pretože je to najkratšia cesta na tento ostrov. Alebo si to tam dáte ako oddychovú jazdu vodným bicyklom (požičiavanie priamo v areáli).  A pokiaľ budete na Orave niekedy v priebehu augusta, navštívte aj každoročne organizovanú Oravskú Motokempovačku plnú skvelej zábavy, piva, pitia, hudby a hlavne motoriek! Nebudete ľutovať.

Comments are closed.