Darček na Valentína? Skúste niečo nové!

Keďže toto je náš prvý článoček „pre ľudí“ na tomto blogu, dlho sme rozmýšľali, s čím zaujímavým prísť, s niečím, čo tu ešte nebolo. Však ako inak dobre začať? Nakoniec nás to ale predsa len hrklo … predstavme ľuďom niečo, čo u nás ešte len začína sa predierať medzi ľudí ale čo už napr. v ČR je totálny hit … zážitkové darčeky. A keďže je tu Valentín, čo lepším darčekom môže byť než dobrý zážitok, ktorý sa dá prežiť vo dvojici :).

Ono, ako je to s tými darovanými zážitkami? To, čo možno znie dosť absurdne a na Slovensku je to ešte dosť neznáme, je už u našich českých susedov hotovým hitom. Darovanie zážitkov.

Darujte niečo zaujímavé. Darujte romantiku, orientálne masáže, adrenalín, Valentína vo dvojici, či aj jazdu na koni alebo pobyt na lodi.

O čo pri darovaní zážitkov v skutočnosti ide? V podstate ide o darovanie väčšinou rôznych romantických, športových, adrenalínových či liečebných služieb či pobytov. Zážitkové firmy ich ale predávajú ako balíček – darček. A tak sa tomu začalo hovoriť zážitkové darčeky. Na prvý pohľad sa zdá, že to možno nie je nič prevratné, ale pravda je, že tieto darčeky prevraty naozaj robia. V zahraničí vznikajú v poslednom čase stále nové a nové zážitkové agentúry a mnohé sa už začínajú usádzať aj na Slovensku. Chcete potešiť priateľa? Ukážme si malý príklad:

Ako to funguje?

Správne by nadpis asi mal znieť, prečo sa zážitky stali takým veľkým hitom, ale odpoveď je naozaj pomerne jednoduchá a má niečo spoločné s psychológiou človeka :). Už celé storočia ešte za čias Aristotela a jeho súkmeňovcov zo starých dôb je známe, že ľudia si najviac zapamätajú, ak je to podporené nejakým zážitkom a to nielen príjemným, ale napr. aj nepríjemným. Je to naozaj tak a keď si spomeniete na nejaké svoje napr. narodeniny či inú oslavu, viac si pamätáte z tých, kde sa niečo udialo. A s tým prichádzajú aj zážitkové darčeky. Ako sa hovorí .. dosť bolo ponožiek a svetrov, na ktoré si už zajtra nikto nespomenie, najnovším hitom sú zážitky. Zážitky pre priateľov, zážitky pre rodičov, zážitky aj pre starých rodičov, zážitky pre ženy, pre mužov i pre deti. Zážitky teraz vedú :). Ako to teda funguje?

Zážitok pre priateľa, priateľku aj mamku …

Objednáte si napr. adrenalínovú jazdu na štvorkolkách v poriadne bahnitom teréne a poštou vám príde darčeková poukážka v peknom darčekovom balení, ktoré môžete ďalej venovať. Keď si vaša milovaná obdarovaná osoba tento darček rozbalí, je už len na ňom, kedy si termín vyberie. Podľa svojho vlastného voľného času a uváženia si dohodne so zážitkovou firmou termín a váš darček si teda naozaj s chuťou užije. A na vás bude myslieť ako na toho, kto im tento skvelý darček – zážitok daroval.

Toto bol len malý príklad, čo možno darovať, ale „zážitkov“, ktoré je možné darovať je omnoho viac a napr. v takých Čechách sa môžete stretnúť už s výberom v stovkách zážitkov, ktoré si kupujú buď mladí ľudia medzi sebou alebo, ako darček aj medzi seniormi, či pre seniorov, našich rodičov. A na Slovensku sú tieto možnosti už tiež.

A čo na toho Valentína?

Možno sa všetci budú čudovať, ale medzi najobľúbenejšie zážitky, netradičné darčeky, ktoré sa darujú patrí romantikaromantické pobyty pre dvojice, romantické pobyty v luxusných hoteloch či na jachte, rôzne romantické víkendy, večere vo dvojici s osobnou pozornosťou od personálu 4 hviezdičkového hotela a na zahodenie napr. aj na Valentína nie je ani romantický pobyt pre dvoch v Prahe :). Čo teda darovať? Vybrať si môžete z veľkej ponuky, osobne by som Vám teraz ale doporučil niečo, čo som sám vyskúšal a to ešte za čias, keď tu toľko zážitkových agentúr nebolo. Čo teda?

Niečo pre zamilované dvojice na Valentína:

http://www.zlatarybka.sk/Romantika/Romanticke_vylety/62.html

Pobyt v Prahe. Romantický pobyt v Prahe! Odkedy som pred rokmi navštívil Prahu, je to ako moja droga. Ak tam nezájdem aspoň jeden krát za štvrťroka, mám príznaky abstinenta :). Praha je skutočne perlou Európy a zažiť tam romantiku, to je naozaj niečo nezabudnuteľné pre zamilovanú dvojicu. Raňajky na balkóne s vyloženými nohami s priateľkou opretou o rameno, prechádzka po Karlovom moste neskoro večer či túlanie sa ako za staroveku úzkymi uličkami starej Prahy, to vás nenechá nikdy chladnými a ak ste naozaj zamilovaná dvojica, toto musíte zažiť ešte pred svadbou :). A ak neboja už máte po svadbe, chlapi, toto musíte kúpiť svojej milovanej manželke na Valentína!

Len pre muža možno aj na Valentína:

http://www.zlatarybka.sk/Adrenalinove_darceky/Skoky/41.html

Muž si to musí užiť a tak okrem skoku padákom, kde sa celkom slušne oddelia muži od chlapcov by som Vám doporučil vyskúšať Skákacie topánky! Je to proste síla, zaskákať si a zabehať na svojich vlastných upravených nohách, opisovať by to bolo na veľa, možno niekedy nabudúce, ale jednoducho povedané: „to chce skúsiť“. Možno aj vo dvojici s vaším milým, neoľutujete. A za tie „prachy“?

Nielen pre ženu na Valentína:

http://www.zlatarybka.sk/Masaze/Orientalne_masaze/15.html

Ájurvédska masáž, to je oddýchnutie a uvoľnenie každým „coulom“. Masáž rukami dvoch masérov naraz, natretá liečivými olejmi a 1,5 hodiny uvoľňovania, to uvoľní aj ten najzatvrdlejší sval, najbolestivejšiu uzlinu a ešte stále potom zostane hodina masáže, kde sa vôbec nebudete čudovať, ak si kľudne pospíte :). Skúšal som mnoho masáži, ale len dve ma naozaj nadchli … Ájurvédska masáž a lymfordrenážna masáž, o ktorej ešte určite budem onedlho písať. Ak chcete svoju manželku, ale aj mamku pri blížiacom sa „MDŽ“ potešiť, alebo si vyžehliť problém, kúpte tento darček! Verte, že po tomto darčeku si vás každá žena zapamätá, každá manželka odpustí a každej mamke budete najmilší syn :). Mám to odskúšane. Dokonca aj sám na sebe :).

Na záver …

Zaujali vás tieto darčeky a informácie? Čítajte nás aj ďalej, bude tu toho skutočne dosť zaujímavého. A ak chcete byť vždy čerstvo informovaní, zaregistrujte si náš RSS kanál k odberu do vašej čítačky (viď Subscribe vpravo hore) alebo nám pošlite email na adresu clanocky(at)mangomag.sk a my Vám na vašu adresu vždy budeme info o najnovších článkoch. Takže … čakáme na vás :).

One Comment