Doba ľadová 3 – Scratov ňufák pred očami

Doba ľadová – Úsvit dinosaurov je už tu a ani sme sa nenazdali, čakanie na tretie pokračovanie bolo azda kratšie, než na dvojku. Čo je horšie, hovorí sa, že s každou ďalšou časťou každý dobrý film prichádza o kúzlo i kvalitu. O Dobe ľadovej 3 to tak celkom platiť nemusí.

Kvalita. Minimálne v efektoch a kvalite animácie autori určite pokročili, pokiaľ pri dvojke sa promovalo, ako výrazne sa animácie a detaily zlepšili poukazovaním na to, že je vidieť viac “chĺpkov” na kožuchu našich obľúbených zvieratiek, či voda sa dokonale vlní, v trojke uvidíte tých chĺpkov niekoľkonásobne viac. Technika proste ide stále napred. Čo ste ale nevideli v jednotke ani dvojke je chĺpky aj ňufák priamo pred svojím nosom. Doba ľadová 3 je totiž naozaj TRI – trojrozmerná, 3D!!!

Do kina sa oplatí!

Do kina sa preto naozaj oplatí ísť. Farebné 3D okuliare sú priamo nutnosťou a aj keď na chvíľu budú zavadzať, po prvom výskoku neposednej veveričky priamo pred váš nos rýchlo zabudnete na to, čo na nose máte vy. A že čo sa týka efektov sa bude na čo pozerať. Lačné dinosaury tiež občas dostanú chúťky aj na vaše „safalátky“ odpočívajúce na pohodlných kreslách v kine. Ale nedajte sa vystrašiť, užívajte si.

doba-ladova-3a

Užívajte si!

Užívať si bude naozaj čo. Občas síce aj dosť veľa filozofie pri dlhých filozofických diskusiách hlavných hrdinov, no len čo dodiskutujú, všetko opäť naberá vysoké otáčky divokého praveku a keď sa do deja dostane Scrat a jeho nová priateľka nie „orieškovitého“ vzhľadu, bude o zábavu postarané. Láska proste zamáva aj s takým „ sebeckým nenažrancom“, ako je Scrat a o svoj oriešok sa dokáže aj podeliť. Nebojte sa … ani jeho láska nebude bez komplikácii. A inak. Scrat je po Dobe ľadovej 3 definitívne chlap 🙂

doba-ladova-3c

Tehotná mamutica, dinosauria rodinka Sida a ďalšie zaujímavosti …

Ako už nadpis napovedá, dej nie je len o Scratovi a jeho novej láske. V Dobe ľadovej 3 sa preto dočkáte aj tehotnej mamutice Ellie, ktorá to pár krát dá „zožrať“ Mannymu a nemenej zaujímavá bude aj novozaložená rodinka večne ukecaného leňochoda Sida, ktorý ale … a to by som nemal prezrádzať … ale … založí si rodinku s dinosauričatami, ktorých pohľad určite v tej dobe spôsobil práve koniec doby ľadovej. Čo je zaujímavejšie, na scénu prichádza úplne nový „prvok“ a tým je do zvieracej rýše preinkarnovaný pirát Jack Sparrow. Problémy tigra Diéga samozrejme tiež neostanú bokom, ale aby to malo tu správnu atmosféru a náboj, je treba prestať čítať a čo najskôr si rezervovať lístok na Dobu ľadovú 3 – Úsvit dinosaurov. Vidíme sa tam. Aj niekoľko krát 😉

doba-ladova-3b

Doba ľadová 3 - Úsvit dinosaurov

Hlasuj na

Comments are closed.